Bierpagina's Belgie evt scrollen naar beneden
Beer paradijs

De Unie van de Belgische Brouwers is één van de oudste beroepsverenigingen in de wereld en groepeert alle brouwerijen van het land. Haar belangrijkste taak bestaat in de verdediging van de algemene belangen van de brouwerijsector en dit op economisch, sociaal en moreel vlak.

Beer passion

Bier passie

Bierpassie magazine is hét Belgische magazine over bier. Viermaal per jaar 84 pagina's over grote en kleine brouwerijen, speciale bieren, themadegustaties, cuisine à la bière met recepten, speciale biercafés, bier en toerisme, spraakmakende interviews, biermarketing en in de speciale bijlage Bierpassie Café alle informatie over en voor cafébazen.

Belgian Beer Pub Map

The Belgian Beer Pub Map

is a clickable map. Clicking the Trappist bottles, located on each province, will show a collection of great beer pubs situated in that particular region.
The "Authentic Trappist Product" emblems are representing the Trappist Brewpubs

Benelux Biergids

De side van Peter Crombec (Versie 5.3 - 12 oktober 1997).

Bier & Gezondheid

Bier-en-gezondheid.com is een unieke website die alle wetenschappelijke informatie over de effecten van bier op de gezondheid samenbrengt op één site. De aandacht wordt toegespitst op internationaal wetenschappelijk onderzoek omtrent de effecten van een matige bierconsumptie op de gezondheid, een domein dat in de laatste jaren steeds meer belangstelling krijgt.

Bier Cuisine

HET beste kookboek van België.
Koken met bier is de specialiteit van Han Hidalgo. Recente ontdekkingen op zijn culinaire reis, in goed gezelschap van ambachtelijke Nederlandse en Belgische brouwerijen, vindt u hier.

Belgische bieren

Deze niet commerciële website heeft als doel op termijn zoveel mogelijk bieren te catalogiseren en beschrijven.
Het leuke ervan is dat je ze dus ook eerst moet onderwerpen aan een uitgebreide reeks vergelijkende proefbeurten.

 

bier.gostart.be

Goede startpagina over Belgische bieronderwerpen

Bierebel

BièreBel, le rendez-vous des amateurs de bières belges.
Mooie franstalige site en ontmoetingsplaats voor de Franstalige liefhebber van Belgische bieren.

Bles

BLES vzw... BierLiefhebbers van de EgmontStede.

Bocholter Brouwerij Museum

Europa s grootste biermuseum: verhaal van het bierbrouwen.
Reis naar het hart van het bierverhaal.
Een glorierijk industrieel verleden,
bewaard om nu te ontdekken. Een uniek en harmonische geheel van grote tot kleine staaltjes industriële archeologie. Van de traditionele mouterij over de indrukwekkende brouwzaal, langs de nostalgische vaten- en flessenwerkplaats tot de kostbare brouwerskarren en de stemmige gelagzaal.
Teveel om op te noemen. in een woord "PRACHTIG"!!!Bocholter Brouwerijmuseum
Dorpsstraat 53, B-3950 Bocholt
TEL 089/48.16.76 - FAX 089/48.16.79
E-mail: info@bocholterbrouwerijmuseum.be

brouwerijen.gostart.be

Goede startpagina uit België over Belgische en andere brouwerijen.

Brugs Brouwerijmuseum België

Het Brugs brouwerijmuseum is gelegen in het authentieke Brugge, ver van de gecommercialiseerde en door toeristen overwoekerde wijken. In dit oosten van Brugge parelen verscheidene pronkstukjes van architectuur, kunstwerken en zelfs industriële archeologie, waaronder de gebouwen van het Brugs Brouwerij- en Mouterijmuseum.

Open van 1 april tot 1 oktober van 14 tot 18 uur
Gesloten op maandag en dinsdag. Verbrand Nieuwland 10
B-8000 BRUGGE
telefoon 050 31 15 04

Cafeplan

Welkom op de website van het Caféplan De inventaris van alle cafés van Vlaanderen

De Schuimkragen

Zonder enige twijfel is België hét land van het bier : nergens ter wereld vindt men zo'n diversiteit aan kleuren en smaken.
Toch is de Belgische biermarkt in gevaar !!
De Belg drinkt steeds minder bier, en steeds meer frisdrank ; toch is bier een gezonde, natuurlijke drank (drinkt matig, maar regelmatig !!).
De grote brouwerijen bepalen wat we drinken : de cafés zijn er afhankelijk van en mogen alleen hùn bieren schenken. Kleine brouwerijen worden opgekocht, worden gesloten of gaan failliet.
Etiketbieren veroveren de markt ; eenzelfde bier wordt onder verschillende namen verkocht.
Smaakvervlakking is een feit ; de traditionele bieren (geuze, lambic,...) verdwijnen, bieren gaan steeds meer op elkaar lijken. Onze doelstelling is het bewaren en bevorderen van de Belgische biercultuur in de meest ruime zin.

Dranken.2link

links rechtstreeks naar veel Belgische links over bier en andere drank.

Het Brugs Brouwerij-Mouterij Museum

Het Brugs Brouwerij-Mouterijmuseum
Brouwerij De Gouden Boom
v.z.w. 't Hamerken, Langestraat 45, 8000 Brugge
tel. 050/33.06.99 - fax 050/33.46.44
E-mail: info@degoudenboom.com
Site: www.degoudenboom.com

Hopmuseum Poperingen

Het Hopmuseum is gevestigd in het stadsschaalcomplex. Hier werd vroeger hop gewogen, gekeurd en gestapeld. Je vindt er een uitgebreide collectie authentieke hoptuigen, aangevuld met audiovisuele fragmenten en quizmodules. Je beleeft er de geschiedenis en de levenscyclus van de hop.

Hoppe

Het bierblad van België.

Horal

Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambikbieren.

Limburgse-Biervrienden

Het behouden van de rijke Belgische biercultuur d.w.z.:
Het voeren van een campagne om de bittere en zure bieren meer bekendheid te geven.
De brouwers er toe aanzetten originele recepten te creëren.
Het vragen aan brouwers om op etiketbieren (zelfde bieren verkocht onder een andere naam) het moederbrouwsel te vermelden.
Dat de smaakevolutie bij bepaalde bieren wordt vermeld op het etiket.
De houdbaarheidsdatum vervangen door de botteldatum.
Het op touw zetten van acties ter bestrijding van onregelmatigheden in de bierwereld.
Het organiseren of stimuleren van projecten die het kenbaar maken van Belgische bieren en hun smaken bevorderen.

Mout- & Brouwhuis Museum De Snoek

Wie het verleden van de dorst wil smaken, moet een bezoek brengen aan dit uniek sitemuseum. Hier vindt u immers nog een volledige, authentieke brouwerij en mouterij uit de negentiende eeuw.
Dit uitzonderlijk stukje industrieel erfgoed voert u terug naar de pre-industriële tijd van hete asten, dampende brouwzalen en kille gistingskelders en laat u in het aloude Brouwershof proeven van heerlijke, ambachtelijke brouwsels.
Mout- & Brouwhuis "DE SNOEK"
Fortem 40, 8690 Alveringem
West-Vlaanderen
België
+32 (0)58/28.96.74 (telefoon & fax)
+32 (0)496/10.07.08 (GSM)
http://www.desnoek.be/
E-mail frank.becuwe@skynet.be

Musee des Bieres Belges

Le musée présente des milliers de verres et bouteilles à bières et objets publicitaires de brasseries et des centaines de bières belges à déguster ou à acheter, ainsi que pour les affiliés et membres la possibilité d'échanger, parmi les bières en rayon au comptoir. Des dégustations de bières sont organisées, ainsi que des examens de connaissances de la bière belge.
Musée des bières
rue de la Gare 19
5170 Lustin
Tél. ++32(0)81/41.11.02
Fax ++32(0)81/41.37.66
E-mail: musee.b.b@skynet.be

Museum van de Geuze

Welkom in het Brussels Museum van de Geuze, het levend museum van de traditionele Geuze.
Een museum in Brouwerij de Cantilion

Op café in België

Een eindeloze reeks bruine kroegen, imposante cafés, oergezellige herbergen, unieke terrassen, schattige theehuisjes in België.
Probeer ze allemaal, proef hun sfeer nippend aan je favoriete drank.

The Beer Brother

De betrachting van onze vereniging is niet een bende tooghangers of pintenpakkers te zijn, maar een bierproefvereniging die met mate een goed glas bier degusteert. Waar ter wereld vind je zoveel biersoorten en smaken in één land als België? Dat geluk mogen we niet verloren laten gaan.Dit doen we door jaarlijks een bier -degustatiedag te organiseren, busuitstappen naar brouwerijen al dan niet overgoten met een vleugje cultuur van die streek, een gezellig samenzijn met gastronomisch biermenu, een informatieve avond met gastspreker, ook wandeltochten en zoektochten die meestal ook gepaard gaan met een “natje en een droogje”.

Thuis Brouwen

 

 

De site van Louis Meulders.

Via zijn journalistiek werk kon hij uitstekende contacten opbouwen met tal van brouwerijen en brouwingenieurs. Zo verzamelde hij theoretische en praktische kennis die hij verder aanvulde door zelfstudie en op de zaterdagcursus in de brouwerijschool CTL in Gent.

Gedurende enkele jaren was hij verantwoordelijke voor het bier brouwen binnen het Verbond van Amateur Wijnmakers en Bierbrouwers (VAW). Op dit ogenblik beperkt hij zich tot het zelf brouwen en het opleiden en begeleiden van thuisbrouwers.

Op het palmares van de "éminence grise van de Belgische amateur-brouwers" (dixit biergoeroe Joris Pattyn op Ratebeer), staat ook de creatie van de Gageleer. Gageleer wordt sinds 1996 gebrouwen door 'de proef-brouwerij' in Lochristi ten voordele van de natuurvereniging De Wielewaal, thans opgegaan in Natuurpunt. De opbrengst wordt gebruikt voor het onderhoud en evt. de aankoop van natuurgebieden. In 2003 werd Gageleer gecertificeerd als biologisch bier.

Trappist.2link.be

Zeer veel links naar Trappisten Trappisten-allerlei enz.

Vader Abts Trappist Biersite

Veel informatie over Trapistenbier(en ook de neptrappisten)

William Roelens Bierblog

Bierlovers bezoeken regelmatig de BIERBLOG die vaak wordt uitgebreid met diverse nieuwe rubrieken. Veel actuele informatie over bier(en)

Als u wilt op de hoogte gehouden worden van een nieuw biertje of Cafeetje die ik neerpen in deze bierblog. stuur hem via zijn bierlog een e-mail.

Zythos

De nieuwe nationale bierproeversvereniging Zythos komt niet zomaar uit de lucht vallen. Zythos is ontstaan door het verdwijnen van de vzw De Objectieve Bierproevers (OBP)

Terug naar overzicht