Bierpagina's Nederland evt scrollen naar beneden

Arendsnest

Het Café van Amsterdam
´t Arendsnest is een uniek café qua bieraanbod.
In tegenstelling tot de overige biercafés in Nederland, die voornamelijk Belgisch bier tappen, wordt in café `t Arendsnest alleen bier van Nederlandse brouwerijen geschonken. Er is keus genoeg. Op dit moment bestaan er meer dan 50 brouwerijen in Nederland die allemaal met minimaal één bier vertegenwoordigd zijn in ´t Arendsnest.
Momenteel schenkt het café meer dan 180 verschillende bieren in de fles en 12 bieren uit de tap.
´t Arendsnest
Herengracht 90
1015BS Amsterdam
(020) 421 20 57

BAV

Brouwerij Artikelen Verzamelaars.
Een groep bierenthousiastelingen, die een vereniging op touw hebben gezet. In eerste instantie voor verzamelaars van brouwerij-artikelen, maar in de loop der jaren is gebleken dat BAV een gat in de markt is voor iedereen die het product bier een warm hart toedraagt.

Beercollection.net
Jan's Beer Pages

Zeer veel informatie over bier.

Bier Reclame Museum

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in oude bierreclames vanaf het begin van de vorige eeuw tot en met 1960 is er in Breda een museum (van verschillende verdiepingen) annex café en biertuin dat vol staat met brouwerijnostalgie.
De geschiedenis van de bierreclame-uitingen wordt op unieke wijze aan u tentoongesteld.
Het museum biedt u een zeer ruime blik op het verleden van reclame-uitingen op biergebied uit voornamelijk Nederland, België, Engeland, Ierland, Duitsland en (Noord-)Frankrijk. 

Bier Woordenboek

Zeer veel bierwoorden met goede uitleg.

bier.028

Veel informatie over Commercieel bier en Brouwerijen.
Zeker een bezoek waard!

Bier.beginthier.nl

Startpagina. Goed voor uren surfen.

Biercuisine

Biercuisine is de website waar bierliefhebbers wekelijks hun recepten downloaden. In alle recepten is bier één van de ingrediënten. In de keuken van Biercuisine worden vis, schaaldieren, vlees, wild en eieren en vaak ook groente en fruit gebruikt. Iedereen kan lekker kokkerellen en daarna smullen van de Biercuisinegerechten. De genoemde bieren zijn overal verkrijgbaar en zeker in de speciaalzaken. Bij Biercuisine vindt u in het hoofdstuk "recepten" vele gerechten onderverdeeld in voor-, hoofd- en nagerechten.

bier.ikwilhet.nu

Startpagina. Goed voor uren surfen.
Vele links op Biergebied.
Nationaal en Internationaal.

bier.leukestart.nl

Startpagina. Goed voor uren surfen.

Bier.pagina.nl

Maak deze pagina je start pagina.
Algehele info voor verzamelaars en bierliefhebbers.
Vele links op Biergebied.

Bier.startkabel.nl

Startpagina. Goed voor uren surfen.

Bierglazen van VEGA

Bierglazen
Op het terras genieten van een biertje. Daar hoort een goed bierglas bij! Bij VEGA horeca groothandel koopt u diverse soorten bierglazen en bierpullen.
Soorten bierglazen
Elke biersoort heeft zijn eigen bierglas, waardoor aroma’s van het bier beter tot hun recht komen. Het glas waarin u het bier schenkt heeft daardoor grote invloed op de smaak van het bier en de tevredenheid van uw klant. Voor een professionele uitstraling is het daarom belangrijk dat u als horeca ondernemer het juiste bier in het juiste glas schenkt. In het assortiment vindt u bierglazen en bierpullen voor normaal bier, witbier en weizen bier.

Biermuseum De Boom Alkmaar

Het Biermuseum De Boom presenteert u op zeer gedetailleerde wijze het brouwproces. Een proces dat met de nieuwste installaties en steeds diepgaander laboratoriumonderzoek continu wordt aangepast. Ook toont het museum alles wat direct met bier te maken heeft. Zo kunt u een unieke collectie machines uit de tijd van stoombrouwerijen bewonderen en is goed te zien hoe aan het begin van deze eeuw onderzoek werd verricht. Ook kunt u zien hoe in die tijd een café er van binnen uit zag en de houten biervaten werden vervoerd. Mocht u na een bezoek toch nog vragen hebben, dan hebben wij een brochure voor u, waarin alles over bier is terug te vinden. Het museum is gevestigd in een gerestaureerd pand uit 1500 in het centrum van de stad. Hier bevond zich tot 1750 brouwerij De Boom een van de grootste brouwerijen die Alkmaar ooit heeft gekend. Het Nederlands Biermuseum heeft haar naam hieraan ontleend.
Het museum wordt gerund op basis van vrijwilligers.

Biernederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Het is de plek voor informatie over Nederlands bier. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

Bierproevenmetpeter.nl


Bierproeve met Peter

“Bierproeven met Peter” wordt verzorgd door Peter van den Hurk.
Hij was 24 jaar de voorzitter van het Bier Keurmeesters Gilde.
Naast thuisbrouwer en Bierkeurmeester was hij ook de organisator van vele studiedagen en weekenden in binnen en buitenland voor het BKG.

Ik de loop de jaren heeft Peter veel kennis opgebouwd rondom bier (o.a. studie KU Leuven) en verzorgt dan ook al jaren bierproeverijen en lezingen.
Wie kan u beter inwijden in het Bierproeven als een bierkeurmeester zelf. Dan zal duidelijk worden dat bij proeven ALLE zintuigen worden gebruikt en kan het genieten van een bier voortaan een bierbelevenis worden.
Voor zo'n bierbelevenis moet u bij “Bierproeven met Peter” zijn.


Brouw-bier

Deze website is vooral bedoeld voor de amateur bierbrouwer. De daar aanwezige informatie over bier(brouwen), heeft Arnoud Aten in de loop der jaren verzameld.
Veel over bier brouwen, heeft hij uit eigen praktijk, zoals logboekformulieren, gist kweken, enz.

Cambrinus

The Place To Beer!
Dutch Beer Portal.
De portal met betrekking tot 'Nederlands Bier in de ruimste zin des woords'. Er is bijvoorbeeld ook aandacht voor alcoholproblematiek en voor bierige screensavers, om maar enkele onderwerpen te noemen.

CBK

Het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK) is de beroepsvereniging, die de belangen van de brouwers in binnen- en buitenland behartigt.
Contactadres: Herengracht 282, 1016 BX Amsterdam.

De Bierkamer Boxtel

De Bierkamer - ANNO 1997- is een vereniging met als doelstelling het bevorderen van de kennis van bieren; het bestuderen van bier in al zijn aspecten; het zelf brouwen van bier; het bevorderen van de onderlinge contacten met soortgenoten en het wekken van interesse voor bieren bij de niet-speciaal bier drinkende medemens, al zulks in de meest ruime zin van het woord, zomede al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevordelijk kan zijn.

dranken.startkabel.nl

Natuurlijk een site waar veel links staan over drank en dus ook naar biersite's.

Federatie van Amateur Wijn-/likeurmakers en BierbrouwersGilden

Op die site vindt u alle informatie over de bij hun aangesloten gilden en alle overige wijn- en biergilden in Nederland.
Deze informatie is bestemd als informatiebron voor alle gilden.
Amateur wijnmakers, bierbrouwers en likeurmakers kunnen de site gebruiken om in contact te komen met een vereniging in hun omgeving of woonplaats.
Daar kunnen zij cursussen volgen en antwoorden krijgen op alle vragen over hun hobby.
Bovendien zijn de verenigingsbijeenkomsten uitermate gezellig.

Goedkoop bier.nl

De site met:
Aanbiedingen van de week (goedkoop bier).
Vergelijk de suppermarkten.
Vergelijk de biermerken, en nog veel meer.

Hans Bier Hans

Veel Informatie over bier en (amateur) bierbrouwen.
Door actief brouwer en bierliefhebber, Hans Aikema.
Beslist een site dat een bezoek waard is.

Harry Pinkster
Bierverzameling

Zijn naam is Harry Pinkster (53) en hij woont in Groningen, Selwerd.
Vanaf 1983 verzamelt hij verschillende bieretiketten uit de hele wereld.
Hierbij gaat hij uit van etiketbieren.
Hij heeft zich de voorwaarde opgelegd dat hij alleen etiketten opneem in zijn verzameling als hij ook de inhoud van de fles daadwerkelijk heeft gedronken.
Het gaat dan ook niet alleen om het hebben van het etiket, maar ook om het proeven van het bier.

Hobbybrouwen.nl

DE Site voor de nederlandstalige hobbybrouwer.
Jacques Bertens is al jaren bezig om Site nog verder uit te breiden.
Met een zeer goed forum waar elke amateurbrouwer met zijn vragen terecht kan.

Als je een vraag over het brouwproces stelt op een discussieforum of in een mailing list kun je antwoorden vanuit meerder hoeken krijgen. Vaak ontstaan er levendige discussies over de gegeven antwoorden. Op deze pagina staan een paar mogelijkheden genoemd.

Uiteraard adviseer ook ik iedereen die van gedachten wil wisselen over de vele aspecten verbonden aan het brouwproces deel te nemen aan het discussieforum op de Side van Jacques Bertens.

KBC Klein Brouwerij Collectief

Doelstelling van deze belangenorganisatie is:
- Via deze belangenorganisatie de stem van de kleine brouwerijen laten horen binnen het CBK, Produktschap voor Bier, de overheid en andere instanties waarmee de kleine brouwerijen als groep te maken hebben/krijgen. Hierdoor verkrijgen van eenduidigheid ten aanzien van regelgeving en andere zaken. Hierbij moet u denken aan HACCP, Convenant Verpakkingen, enz.
- Promotie van Nederlandse Speciaalbieren.
- Bevordering samenwerking en onderlinge initiatieven.
Inmiddels 53 kleine brouwerijen aangesloten bij het KBC.

Lekkerste-bier-websites

Als bierfanaten hebben ze op deze site de ultieme lijst samengesteld met de 89 allerbeste bier websites van de Benelux. Deze websites staan garant voor uren leesplezier, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je jouw o zo belangrijke bierkennis vergroot! Heerlijke recepten, biertips, en de meest vreemde biertjes vind je in ons ultiem bier overzicht!

martijn dekker.com

Eenvoudig stappenplan voor je eerste zelf gebrouwen bier.

Pint De vereniging Promotie INformatie Traditioneel Bier (PINT) is opgericht op 14 oktober 1980 met als doel de bevordering en het behoud van Nederlandse biercultuur in de ruimste zin.

Vandaag de dag is PINT met bijna 3000 leden de grootste biervereniging in Nederland. Door haar leden te informeren over en kennis te laten maken met de biercultuur probeert PINT haar doelstellingen te realiseren.

Rene's Bier Site

Een andere kijk op proeven van bieren.
Een bezoek waard.

Startkabel.nl brouwerijen

Veel info over brouwerijen en bier.

stiva.nl

Verenigd in STIVA leveren de Nederlandse producenten en importeurs van bier, wijn en gedistilleerde dranken een actieve bijdrage aan het bevorderen van een verantwoord alcoholgebruik en het terugdringen van alcoholmisbruik. Tevens bevordert STIVA een maatschappelijk verantwoord marktgedrag door coördinatie van en communicatie over de zelfregulering die de bedrijfssectoren realiseren aan de hand van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Drank.

Wikipedia Bier

Wikipedia is een gemeenschapsproject met als doel in elke taal vanuit een neutraal standpunt een vrije encyclopedie op het web te creëren.
Nu ook met Bier.

www.wijnrecepten.nl

Hier kan men wijn, bier en likeurrecepten vinden.

 

 

 

Terug naar overzicht