Scrollen naar beneden

De bierproeverij bij “Bier Proeven met Peter” wordt verzorgd door Peter van den Hurk.

Naast thuisbrouwer en bierkeurmeester is hij ook de organisator van vele studiedagen en -weekenden in binnen- en buitenland voor het BKG. Na 24 jaar de voorzitter van het Bier Keurmeesters Gilde (BKG te zijn geweest legt Peter zich nu helemaal toe op het verzorgen van Bierproeverijen.

In de loop der jaren heeft Peter veel kennis opgebouwd rondom bier o.a. door de opleiding tot Bier Keurmeester en op de Katholieke Universiteit Leuven. Ook verzorgt Peter al jaren met zijn passie voor bier proeverijen en geeft lezingen over alle facetten van het bier.

Wie kan u beter inwijden in het bierproeven als een bierkeurmeester zelf. Dan zal duidelijk worden dat bij proeven ALLE zintuigen worden gebruikt en kan het genieten van een bier voortaan een bierbelevenis worden.
Voor zo'n bierbelevenis moet u bij “Bier Proeven met Peter” zijn.

Tijdens de proeverij komen alle facetten van het bier aan bod:
- Geschiedenis van het bier
- Brouwproces
- Brouwerijen
- Biertypes
- Hoe proef je bier
- Het proeven zelf natuurlijk.

Tijdens de "Standaard" proeverij krijgen de deelnemers uitgesproken bieren aangeboden waarbij men duidelijk de smaken licht- en sterk zoet, mout, licht-en sterk zuur, hopbitter, moutbitter, verschil in alcohol% enz., zal leren herkennen.

Omdat Bierproeven met Peter niet gebonden is aan een brouwerij of groothandel, kunt u dus alle mogelijke bieren die in Nederland verkrijgbaar zijn, tegenkomen op een proeverij.

Ook voor personen die normaal geen bier drinken is het interessant om deel te nemen aan een bierproeverij, want een klein slokje bier is genoeg om het proeven te leren.
Het gaat n.l. niet om de hoeveelheid maar om de geur, de smaak en de nasmaak.
Door mee te doen aan de bierproeverij leert men ook eten, wijn en b.v. whisky beter te waarderen
.

Klik hier voor een overzicht van alle proeverijenKlik hier voor tips over het organiseren van een proeverij

Kom samen met uw vriend, vriendin of partner naar de proeverij,
dan weet je voortaan met welk bier je elkaar blij kan maken.

Indien gewenst zullen en ook foto's van de Bierproeverij worden gemaakt zodat u dat niet zelf hoeft te doen.